Extra informatie

Een vakantie met mooie herinneringen, dat wil toch iedereen. Daar voor hebben wij enkele tips en suggesties bij elkaar geplaatst om onze gast goed te informeren.

Belangrijke woorden

Wilt u weten wat er gezegd wordt of wilt u zich ook goed verstaanbaar maken. Kijk dan bij de belangrijke woorden en leer ook Papiaments.

Wat is er te doen

Op curaçao is veel te doen. Hier vind u interessante plekken die bezocht kunnen worden en een informatieve zin.

Curacao tips

Wat zijn lekkere restaurant op curaçao, of waar kun je het beste een auto huren. Hier vindt u de tips die elke gast moet weten.

Stranden Curaçao

ONLINE ED-KAART

Welkom bij Autoverhuur Willemstad ……

Al meer dan 8 jaar op het eiland Curacao actief met 6 medewerkers. Autoverhuur Willemstad is onderdeel van Autobedrijf Willemstad die vele klanten op het eiland bedient van onderhoud voor hun voertuigen. Deze service en klantgerichtheid zet zich ook voort naar Autoverhuur Willemstad.

Door onlangs een nieuw pand te betrekken voor meer en betere werkruimte, het beste onderhoud en service voor de auto’s als u als klant doen wij graag een stap voorwaarts.

Uw auto geleverd en opgehaald bij uw verblijf·

Wij kunnen u ophalen en terugbrengen vanaf het vliegveld. (het is niet meer toegestaan om auto’s te droppen bij het vliegveld)

Valuta

De munteenheid van Curaçao is de Nederlands Antilliaanse gulden (ook ‘florin’ genoemd), welke afgekort wordt als Nafl. Onze Gulden. De US Dollar word hier ook gebruikt, zodat het hier mogelijk is om rond te komen met slechts Amerikaanse dollars of Creditcards. Houd er rekening mee dat winkeliers zelden Curaçaos geld kunnen omzetten in Amerikaanse valuta en dat Euro’s doorgaans niet geaccepteerd worden.Wisselkoersen kunnen licht variëren in winkels en hotels. Voor dagkoers informatie kun je terecht bij een van onze lokale banken.

Pinautomaten kunnen overal op het eiland worden gevonden bij grote bevolkingscentra en bij de luchthaven. Kijk naar het teken ‘Bankomatiko’ of ‘Geldautomaat’ om een pinautomaat te herkennen. De meeste automaten bieden de mogelijkheid geld op te nemen in lokale valuta of US dollars.

Een fooi geven is iets wat we doen om onze waardering en dankbaarheid te tonen voor bewezen diensten. Wij hopen van harte, dat je goede fooien zult geven, want dit geeft aan dat je geniet van je verblijf op ons eiland! Voorgesteld wordt de dragers op de luchthaven Nafl. 1 te geven per koffer. Taxi chauffeurs worden meestal 10 % van de reissom als fooi gegeven. Restaurants voegen doorgaans 10 % en de meeste hotels 12 % service kosten toe aan de rekening. Hotels brengen een extra 7 % belasting in rekening. Houdt er rekening mee, dat dit geen fooi is. Natuurlijk wordt het geven van fooi ten allen tijde aan je eigen discretie overgelaten.

Klimaat

Het eiland bevindt zich in de tropen en heeft daardoor het hele jaar door een warm en zonnig klimaat. Met een gemiddelde temperatuur van rond de 27°C (+/- 81° Fahrenheit) kan het vrij warm zijn en dus kan een verfrissende duik in de zee zo af en toe geen kwaad. In de lentemaanden waaien er koele passaatwinden over het eiland waardoor het minder warm aanvoelt. Curaçao kent ook een regenseizoen in de periode oktober – februari. Tijdens het regenseizoen komen korte incidentele buien voor (voornamelijk ’s nachts) maar is het overdag over het algemeen zonnig. De gemiddelde neerslag is vrij laag met slechts 570 mm per jaar.

De beste deals voor het huren van een auto op Curacao.
Uw vakantie op Curacao perfect maken met een goede betaalbare huurauto ?

Huur een auto bij autoverhuur curaçao
Veilige trips met Uw kinderen op Curaçao ? Tijdens uw vakantie op curaçao een Auto huren met kinderzitje ? Autoverhuur Willemstad heeft ze uiteraard voor U!

Speciale aanbiedingen auto huur Curaçao, voor een top – maar niet al te dure vakantie ?
Vraag ons naar onze Curaçao vakantie auto huren speciale lastminute Curaçao auto huur deals en meer, of als U nu al een auto wilt reserveren boek nu online.  Klik hier om naar hun site te gaan

Search

Compare listings

Compare