En toen was er…. #corona

Een nachtmerrie die begin. Tijdens de uitbraak van het Corona virus was onze dochter met haar vriendin en vrienden aan het genieten van een onbezorgde vakantie op Curaçao.
Een periode van grote onzekerheid kwam eraan.
We hadden de situatie vanaf afstand aangekeken en terwijl onze dochter heerlijk aan het genieten van onze prachtige villa, waren wij steeds bezorgder aan het worden. Hoe moet het straks en welke effecten heeft dit voor de toekomst.
Uiteindelijk moesten ook zij naar huis, terug naar Nederland en bleef de villa alleen en zonder gasten achter.
Gelukkig waren onze beheerders er nog en konden een oogje in zeil houden.
Curaçao is getroffen net als bij andere landen met het coronavirus en dit heeft een behoorlijk effect op het mooie eiland.
Inwoners verloren hun banen, bedrijven gingen sluiten en er kwam een totale lockdown.
Onze bezetting was optimaal en met ruim 75% bezettingsgraad zag alles er top en goed uit. Het was fantastisch om te horen van onze gasten hoe zij villa Panseiku en Curaçao hebben ervaren. Ook nieuwe gasten konden niet wachten om te gaan, maar helaas gooide Corona roet in het eten en moesten vele afwachten wat er ging gebeuren.
Veel van onze bestaande boekingen zijn omgezet naar volgend jaar en zullen deze gasten helaas nog langer moeten wachten. Gelukkig hebben wij geen annuleringen maar desalniettemin gaan onze kosten helaas wel door. Dit alles heeft wel een negatief effect, want de kosten op een eiland zijn eenmaal erg hoog. Eilandbewoners hebben ten tijde van de Corona het geluk dat zij hun hypotheeklasten kunnen verlengen, maar dit geldt niet voor ons. Hierdoor blijven onze kosten onvermoeid doorlopen en schadepost van enkele duizenden euro`s.
https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/21461-inreisverbod-versoepeld
De volledige lockdown heeft voor het eiland een groot nadeel, want Curaçao is zeer afhankelijk van toerisme. Stranden waren dicht, restaurants waren gesloten, en ondanks deze situatie ontstonden er net als in Nederland bezorgdiensten. Op een gegeven moment was er ook een avondklok ingesteld en mocht je na acht uur ‘s avonds niet meer naar buiten. De bevolking heeft hier enorm onder te lijden.
Twee keer per week mocht men de weg op, om boodschappen te doen. Er werd bepaald aan de hand van letters in je kenteken op welke dag je boodschappen mocht doen. Het is vreselijk.
Ondertussen blijkt dat de KLM weer vluchten uitvoert naar Curaçao en wordt er gesproken dat vanaf 1 juli 2020 het toerisme weer opgepakt gaat worden. Alles zal natuurlijk wel in een aangepaste wijze worden. Maar de lokale bevolking is afhankelijk van toerisme en de economische schade zal over een lange periode weer hersteld moeten worden.
Lokale ondernemers
Lokale ondernemers prepareren hun materiaal, strandtenthouders zoals Kees van Daaibooi proberen alles weer in gereedheid te brengen.
https://www.facebook.com/Daaibooi-Beach-Curacao-693505584026434/
Ook restaurants bereiden weer het eea voor op de komst van nieuwe toeristen zodat ze zich welkom voelen.
Echter is het wel nadrukkelijk geboden dat er nog geen grote groepen toegelaten worden en er hier rekening mee gehouden dient te worden.
Met de hoop op een nieuwe toekomst van Curaçao en de komende perspectieven hopen wij onze vakantievilla weer voldoende te verhuren en hiermee onze gasten een verdiende vakantie te bieden.

Related posts

Een dag excursie naar Klein Curaçao

  • 14 februari 2021
  • Blog

Een dag excursie naar Klein Curaçao

Klein Curaçao is een onbewoond, tropisch eilandje ten zuidoosten van… Read More

3 weken vliegen voorbij

  • 3 november 2019
  • Blog

De afgelopen week hebben we veel plezier gehad. Elke morgen om half 7 wakker en dan heerlijk genieten op de porch van…

Read More

Vakantie op Curaçao

  • 25 oktober 2019
  • Blog

We zijn heerlijk op vakantie op Curaçao! In de herfstvakantie, dus Lucas (17), Renzo (13) en Timo (6) kunnen ook mee. Lekker…

Read More

Search

Compare listings

Compare