ED Curacao

de Embarkation en Disembarkation kaart (ED Kaart)

Vliegt u naar Curacao? Lees dan even verder want het kan u al snel een uur schelen om door de douane te komen op Curacao. De verplichte ED-kaart moet men invullen in het vliegtuig, maar dat kan nu ook online voor vertrek. Heeft u het online ingevuld? Dan kunt u gebruik maken van de E-Gates op Hato; die wachtrij is sneller dan de wachtrij voor de passagiers die de kaart niet online hebben ingevuld.

landingskaart curacao 175Tijdens de heenreis ontvangt u in het vliegtuig een immigratieformulier, de “de Embarkation en Disembarkation kaart (ED Kaart)“. Dit moet verplicht worden ingevuld in het vliegtuig en u moet het afleveren bij de paspoortcontrole op Hato. Aan de hand van de ED-kaart en het paspoort controleert de Curaçaose immigratiedienst of een toerist het eiland op mag.

Het invullen van de online ED-kaart is verplicht voor iedere toerist, buitenlandse bezoeker of zakenreiziger die niet langer dan 30 opeenvolgende dagen en niet meer dan 180 dagen per jaar op Curaçao verblijft. Tevens is de online ED-kaart persoonlijk. Dat betekent bijvoorbeeld dat gezinnen die reizen met kinderen voor ieder kind een aparte digitale ED-kaart moeten invullen. Ook als u met een groep naar Curaçao reist, is het de bedoeling dat ieder groepslid zelf de online ED-kaart voor vertrek invult.

Wees slim; vul de ED kaart nu alvast online in!

Het is nu ook mogelijk om de ED-kaart vooraf via internet in te vullen! Dit moet wel minimaal 24 uur voor vertrek gebeuren, anders zijn de online gegevens nog niet verwerkt bij aankomst. Zodra u de vliegticket heeft, kunt u de online versie invullen.

Vul de ED-kaart in via: www.edcardcuracao.com

De volgende gegevens moet u bij de hand hebben voor het invullen van de ED-Kaart:

  • Vluchtgegegevens
  • Persoonlijke gegevens
  • Paspoort nummer
  • Het aantal dagen dat je op Curacao verblijft
  • Verblijfadres

Uw voordeel? Snelle douane afhandeling door gebruik van de E-gate!

e gates hato curacao 350pxHet grootste voordeel merkt u wanneer u geland bent op Curacao en door de douane moet. De passagiers die de ED-kaart online hebben ingevuld mogen in een speciale wachtrij; De E-gates.

Dit gaat een héél stuk sneller dan de wachtrij van de passagiers die nog de papieren versie van de ED-kaart hebben ingevuld in het vliegtuig. De meesten passagiers weten niet wat een ED-kaart is, en dat het ook online ingevuld kan worden. Dat is dus nu in uw voordeel; U staat in een veel kleinere rij bij de douanecontrole.

U plaatst uw paspoort in de E-gate en de douanecontrole verloopt geheel automatisch, mits u tijdig de online ED-kaart heeft ingevuld.

Wat is de ED-Kaart?

De ED-kaart staat voor “Embarkation en Disembarkation kaart”.

Deze wordt uitgedeeld in het vliegtuig en iedereen (behalve residents) is verplicht om deze in te vullen. Hierop staan dan uw gegevens, uw reisgegevens en paspoort nummer e.d.  Aan de hand van de ED-kaart en het paspoort controleert de Curaçaose immigratiedienst of een toerist het eiland op mag.

De online versie – Eenvoudig digitaal formulier

De digitale ED-kaart is gekoppeld aan het Curaçao Border Management System van de immigratiedienst. Daarmee is het controleproces op het vliegveld een stuk efficiënter.

Het formulier op edcardcuracao.com werkt zeer eenvoudig. Allereerst voert u de persoonlijke gegevens in zoals die in het paspoort vermeld staan. Daarna vult u de reisgegevens in, zoals de datum van aankomst en vertrek, vluchtnummers, etc.

Nadat het online formulier is opgeslagen, ontvangt u een bevestiging per e-mail en een PDF met de ingevulde gegevens. Die PDF is tevens het bewijs dat de online ED-kaart is ingevuld. (Tip: print het uit en neem het mee.)

Reist u vaker naar Curaçao? Dan is het goed om te weten dat u niet steeds opnieuw het volledige formulier in hoeft te vullen. U kunt eenvoudig de reeds ingevoerde gegevens wijzigen, zoals vluchtnummer en aankomstdatum. Doe dit wel tenminste 24 uur voor vertrek, zodat u zonder stress aan de reis naar Curaçao kunt beginnen. Heeft u hulp nodig bij het invullen van de ED-kaart, mail dan naar edcardsupport@curacao.com.

Search

Compare listings

Compare