3 weken vliegen voorbij

De afgelopen week hebben we veel plezier gehad. Elke morgen om half 7 wakker en dan heerlijk genieten op de porch van op opkomende zon en zingende papegaaien in de tuin. Wachten tot de rest wakker is en dan met z`n alle ontbijten en bespreken wat we gaan doen.

Natuurlijk heb ik ook wéér klusjes gedaan, zoals het windscherm en het alarm installeren, de wielen van de poort vervangen, want tjonge wat kon deze een geluid maken aangezien de lagers kapot waren.  Maar dat zijn zaken waar ik nooit mee kan ophouden.

Boodschappen en kapper

Normaal gaan we bij centrum of vreugdenhill boodschappen doen maar hadden toch eens iets geks en gingen naar Mangusa. Dit omdat wij ondanks de jaren dat we op curacao komen, er nooit zijn geweest.

De winkel staat vol met producten uit Nederland en ze hebben werkelijk alles hier. Vooral het vlees vind ik aantrekkelijk en erg lekker, want ja waarom heb je anders een BBQ. Veel groente en fruit dus wat vitamines betreft is dit geen probleem.

Ook de overdekte markt in Punda, of de Venezolaanse markt (de bootjes aan de kade) hebben zeer veel lokale groenten, fruit en producten tegen gunstige prijzen.

Omdat het mij niet gelukt was vóór de vakantie naar de kapper te gaan, ben ik maar lokaal geweest. Aan de caracasbaaiweg zit voor aan Kapsalon “Mooi“.  Hier is het net zo als in Nederland, maar bij de meeste antilianen is het haar dikker en heeft dan ook een andere behandeling nodig. Het knippen viel mee en het was voor mij een verademing. Heerlijk! Én de kosten? NAFL 18,00 (EUR 9,00).

Geknipt en wel zijn we opweg gegaan naar Portomari.

Portomari

Een strand met wit zand en parasols. Er zijn douches, toiletten,een bar restaurant met een groot terras en duikschool aanwezig. Zeer geschikt om kinderen mee naartoe te nemen zelfs die van ons :). Een zeer mooie plek om te snorkelen en te duiken en het is heerlijk vertoeven. Vaak is het er erg rustig, zelfs in het weekend, maar soms kan het ook vrij druk zijn. Bij aankomst viel het allemaal mee.

Grote Knip.

Uiteraard heeft de grote knip niet mogen ontbreken. Persoonlijk heb ik het wel gezien, maar toch voor de kinderen en gasten is het altijd erg leuk en super aan te bevelen. Super helder water waarbij je het leven onder water ook heel erg goed kan bekijken, maar dan moet je wel een goeie duikbril hebben. Het is altijd erg toeristisch omdat het uitzicht toch erg mooi is.

We hebben gehoord maar nog niet gezien dat “karakter” ook erg mooi is en eigenlijk behoort tot een resort. Maar als je bij de poort aangeeft dat je voor je het strand komt, dan mag je er in. Echter is het wel zo dat je hier geen eigen eten en drinken bij je mag hebben maar daar tegen over staat geen entree en kosten voor de bedjes. Je moet dan wel bij het restaurant wat eten anders betaal je wel hiervoor.

De foto zegt mij in ieder geval iets goed.

Laatste dagen

De laatste dagen komen dichter bij en gelukkig heb ik uitgerekend dat het nog 10 weken duurt voordat we weer “thuis” zijn op Curacao.

We hebben veel gedaan en zijn overal geweest: Willemstad, de beaches (Jan Thiel, Mambo, Portomarie, Grote Knip, Papagayo, Daaibooi, Santa Cruz, Playa Lagun) en elke keer het het gevoel trangila, manyana, lekker rustig aan. Daarbij zal ik het echt wel weer missen.

Omdat we veel plezier hebben en het eten super vinden bij Brakkeput mei mei hadden we bedacht onze laatste avond dáár af te sluiten en heerlijk te gaan eten. Echter bleek hier Corks and Forks te zijn. Een Wine & Food Festival. Ondanks dat hadden we kaarten gekocht bij vd Tweel (Albert Heijn Zeelandia) hadden we onze gedacht op dit festival gezet.

Het was erg leuk en gezellig. Van Hector heb ik nog een aandenken gekregen en kreeg ik een originele brakkeput mei mei polo. Deze zal ik dan ook zeker dragen als ik weer thuis ben.

Laatste dag

Het is 06:00 uu als ik wakker ben en heerlijk zoals altijd op de porch met een kop koffie wakker aan het worden ben en ga realiseren dat dit echt de laatste dag is. Wat zal ik het missen!. Ik heb enorm veel plezier gehad en kijk dan ook terug met een heel goed gevoel. Zo heb ik persoonlijke gesprekken gehad voor het oprichten van een lokale vereniging (bvaa.bonsafety.com) om samen met andere arbo deskundige de veiligheid en arbeidsomstandigheden in de toekomst te verbeteren. Mede daardoor moeten we dus vaker terug komen.

We hebben plannen gemaakt voor verbetering van het zwembad en gaan we in januari het pooldeck een zandkleur geven. Door de “zand”winden lijkt het pooldeck soms vies, maar schijn bedriegt.

Vandaag is het pakken, relaxen, zwemmen en natuurlijk voor mij F1 van Amerika kijken en dan om 17:00 uur naar Hato om de auto in te leveren bij Robert (autoverhuurwillemstad). Eenmaal gedaan dan is het wachten tot het vliegtuig weer klaar is om te vertrekken en dan…. dan begint de sleur weer in NL.

Toch typisch dat een klimaat zoveel kan veranderen aan een gedacht van rust in tegenstelling tot de drukte en geregel in Nederland.

Related posts

Een dag excursie naar Klein Curaçao

  • 14 februari 2021
  • Blog

Een dag excursie naar Klein Curaçao

Klein Curaçao is een onbewoond, tropisch eilandje ten zuidoosten van… Read More

En toen was er…. #corona

Een nachtmerrie die begin. Tijdens de uitbraak van het Corona virus was onze dochter…

Read More

Vakantie op Curaçao

  • 25 oktober 2019
  • Blog

We zijn heerlijk op vakantie op Curaçao! In de herfstvakantie, dus Lucas (17), Renzo (13) en Timo (6) kunnen ook mee. Lekker…

Read More

Search

Compare listings

Compare